Kiremit Catı Yapımı Ve Yalıtımı

Kiremit Catı Yapımı Ve Yalıtımı

Çatı su yalıtımı bina yapılış sürecinde planlanmalı ve yapılmalıdır. Ancak kullanılan binalar için çatılarda su yalıtım zafiyetine karşı yapılacak birkaç çözüm olabilir. Kiremit kaplı çatılarda kiremitler eskimiş ve yerinden oynamışsa kiremit aktarımı yapılabilir. Kırılan kiremitler yenileriyle değiştirilir yerinden oynamış kiremitler ise çivileri yenilenerek bir çalışma yapılabilir. Yine de kiremit her ne kadar bir çatı koruma yöntemi olsa da bir çatı su yalıtım çözümü olmadığı aşikardır. Kiremitler değiştirilirken kiremit örtüsü de mutlaka değişmelidir. Ancak bilinmelidir ki bu tadilat işlemleri kesin olarak su yalıtımını çözmeyecektir. Bu noktada daha işlevsel çözümler gündeme gelecektir. İşte burada kesin çözüm olacak püskürtme sistemler gündeminize gelecektir. Çatı su yalıtımı nasıl yapılır makalemizde püskürtme çözümleri ele alacağız.

Çatı Su Yalıtımı Nasıl Yapılır

Polyurea su yalıtımında rakipsiz bir uygulamadır. Saf polyurea sistemler sıvı olarak püskürtülüyor ve püskürtülen zeminde 8 saniyede kuruyor ve üzerinde yürünebiliyor. Kiremitlerin üzerine önce sprey poliüretan köpük 3 cm kalınlığında püskürtülerek uygulanır. Köpük reaksiyon sürecini tamamladıktan sonra yaklaşık 24 saat sonra üzerine polyurea 2 mm kalınlıkta püskürtülür. En son olarak Polyureanın güneş ışınlarından korunması adına UV koruyucu alifatik boya yine püskürtülerek uygulanır.

Çatı Su Yalıtımı Dayanıklılığı

Püskürtme çatı su yalıtımı üzerine en son kat olarak püskürtülen UV dayanıklı poliüretan boyanın 5 yılda bir yenilenmesi gerekmektedir. Bu yenileme yapıldığı sürece yapılan su yalıtım çözümü en az binanın ömrü kadar dayanım gösterir. Polyurea yağmur suyu asitleri de dahil bir çok kimyasala dayanıklıdır. İklim değişikliklerinden etkilenmez.

Hemen Arayın